Kharkiv

Posted by on 25 September 2012

Today I had a walk around in the city.

It is quit modern and has beautiful buildings and parks.

The Lenin statue at the freedom square, the second biggest square in the world or maybe just Europe…..

Anyway it is enormous.

There is a big park that has been renovated this is what it looked like before:

and now:

Tomorrow Russia!!!!!

Yesterday I planned my route through Russia in more detail. Vitaly, again a Horizons Unlimited contact, invited me in Volgograd and suggested to travel from Kharkiv to Belgorod, Podgorenskiy, Milkhaylovka and then Volgograd.

From there on I will be traveling something like this:

So from Volgograd to Astrakhan, Elista, Stravropol, Kislovodsk and then Vladikavkaz. But we will have to see how that goes.

I combined all the GPS files again into one pic:

Cheers

 

 

7 Responses to Kharkiv

 1. Ton

  Hi Steef, was gisteren met Leo naar het Aviodrome en hij vertelde over je website, ik zal me ook inschrijven op je nieuws brief. Ziet er allemaal fantastisch uit, erg avontuurlijk en heel goed dat je dit doet. Ik denk ook nog veel terug aan de tijd dat ik in Afrika woonde , maar ja dat was eenmalig en misschien ga jij er een gewoonte van maken ( Hi….. )

  Hartelijke groeten en hou het stuur recht !

  Ton van der Lubbe

 2. LethPhaos

  20 dagen normaal reistempo dus tot aan de zwarte zee, goed om weten. Doet me vermoeden dat ik 5-6 weken nodig heb voor mijn vermoedelijk tripje volgend jaar, ipv 3… Inkorten dus of hopen dat ik langer weg mag van mijn werkgever 🙂

 3. dammes

  Hoi Steef, te gek allemaal weer wat ik lees. Ben oprecht jaloers. Hou je goed, recht zo die gaat, johoho en een fles met r.. vodka mmm nou ja je snapt het wel. We blijven je verhalen volgen.

 4. Norman

  Ziet er goed uit allemaal. Ben benieuwd naar je ervaringen in Volgograd (Stalingrad). 🙂

 5. Everhard

  Geweldig! Ik ben heel benieuwd naar je ervaring aan de Russische grens. Maar man, wat een geweldige trip ben je aan het maken. Mooie foto’s maak je. Houd de motor zich goed? En hoeveel kilometer heb je nu gereden? Op mijn werk zijn 4 man ontslagen wegens de bezuinigingen…diepe droefenis hier. Maar dat is letterlijk heel ver van jou bed nu en geniet jij maar volop: wij ploeteren ons hier in Nederland wel door slagregens, herfststormen, ontslagen, depressies, schade door wateroverlast en omgewaaide bomen, bleek van kou, angst honger en ellende :-)) lezen we jouw verhalen over volop eten en drinken, vodka, (was die sjasliek nog te eten: ik zal zo vreselijk veel rook op die foto???) feesten, uitgaan en we zien jouw foto’s van mooie gebouwen en vooral: mooi weer.
  Gelukkig ken ik geen jaloezie!!!!! Anders sprong ik nu op mijn motor en kwam ik je achterna! Veel geluk en plezier!

  • wolsly

   De motor houd zich goed, hij schiet alleen soms terug van z’n 5de naar de 4de versnelling als ik net heb opgeschakeld. Totaal aantal Km’s zit net iets boven de 5000. Het weer is fantastisch het word al wel iets kouder maar nog lang geen Nederlandse taferelen hier. Die shashliek was heerlijk, ze gebruiken alleen gedroogd hout i.p.v. Houtskool en dat rookt nou eenmaal wat meer. Als je besluit toch deze kant op te komen raad ik je toch aan eerst een andere motor te kopen. Het is flink zigzaggen tussen al die gaten in de weg en soms zie je er eentje niet en dan is het een harde klap. Niet aan te raden met een sport/tour fiets.
   Sneu voor je collega’s maar het zat er toch al aan te komen. Ik hoop voor ze dat ze snel iets anders vinden of met een mooie regeling het waterlooplein op geschopt worden.

   Groetjes

 6. Marguerite

  Hai Steven,

  Wat geweldig, zeg, al die dingen die je ziet en mensen die je ontmoet! Een droom wordt waarheid.
  Het weer lijkt daar nog heel mooi. En wat goed dat je de bike weer overeind kreeg.
  Ben benieuwd naar je ervaringen in Rusland.
  We volgen je!

  Groetjes, Flip en Marguerite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *